PUBERTED (NRK TV)

Didàctics, desenfadats i divertits, clars i explícits, amb naturalitat i sense amagar res. Així són els 8 capítols de la sèrie Puberted del Programa Newton de la NRK TV pública de Noruega. La presentadora Line Jansrud ens va explicant de manera gràfica els canvis que succeeixen al cos de les noies i els nois durant la pubertat. Tal com s’avisa a l’inici de cada capítol els materials poden ferir la sensibilitat d’alguns pares. Si ets dels que creus que la sexualitat s’ha d’explicar als més joves amb voltes i tombs, cientificitat lingüística i metàfores de flors i abelles, més val que no utilitzis aquest material.

Segons l’ estudi de la OMS sobre los Estàndards de Educació per a Europa realitzat al 2010, Espanya i Portugal son els únics països en els que l’ assignatura de Educació sexual no es obligatòria. Podem seguir igual amb una elevada taxa d’embarassos no desitjats en l’adolescència o parlar de sexe amb naturalitat i sense tabús. En aquest cas us recomano la sèrie.

Aqui us deixo els links.

(Alguns capítols mostren la traducció amb subtítols. En altres ho haureu de configurar manualment.)acne-1606765__340

Episodi 1: Com s’inicia la pubertat.

Episodi 2: Els pits

Episodi 3: El penis

Episodi 4: El pel del cos

Episodi 5: El creixement del cos i els canvis de veu

Episodi 6: La vagina i la menstruació

Episodi 7: L’acne i la suor 

Episodi 8: El sexe i altres coses

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *